Harsen of waxen

Harsen/waxen, de oplossing voor een gladde huid!

  

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?Harsen of waxen bij Schoonheidssalon Adiva Skincare in Breukelen

 
Eigenlijk niets. Er is geen verschil tussen harsen of waxen. De een noemt het liever harsen een ander geeft de voorkeur aan waxen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie. Waxen is afgeleid van het Engelse "to wax". Nadat in de jaren negentig de Brazilian Wax aan populariteit won, is het gebruik van "wax", "waxen" en "waxing" steeds meer in zwang gekomen, naast Nederlandse termen hars en harsen. Verschil is er dus niet!
 

Harsen of waxen: een prima oplossing voor tijdelijke ontharing

Een van de bekendste vorm van ontharen is harsen of waxen zoals het ook wel wordt genoemd. Een prima oplossing voor als u tijdelijk haarloos wilt zijn want na zo’n 4 tot 5 weken na het harsen worden de haartjes weer zichtbaar.
 
Harsen of waxen bij Schoonheidssalon Adiva Skincare in Breukelen

Comfortabeler harsen

De hars die wij gebruiken bevat hoogwaardige bijenwas en plakt niet aan de huid. Hierdoor wordt de behandeling een stuk comfortabeler dan met de ouderwetse hars. De behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Zelfs als je een gevoelige huid hebt kunnen we je op een veilige manier tijdelijk van je haartjes afhelpen.
 

Voorbereiding op de behandeling.

Om de haartjes met haarwortel en al goed te kunnen harsen moeten de haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn.

Harsen of waxen bij Schoonheidssalon Breukelen Adiva Skincare

Dit houdt in dat je ongeveer 2 weken voor de behandeling stopt met het knippen of scheren van je haartjes. Voordat we de hars aanbrengen maken we eerst het te behandelen gebied schoon zodat de hars zich goed aan de haartjes kan hechten.
 

Het harsen of waxen.

Als de hars de juiste temperatuur heeft bereikt wordt deze met behulp van een spateltje aangebracht op de haartjes die verwijderd moeten worden. Vervolgens wordt een harsstrip aangebracht en aangedrukt zodat de hars, de haartjes en de harsstrip goed hechten. Door de strip snel in de juiste richting te trekken worden de haartjes inclusief haarzakjes verwijderd. De behandelde huid wordt na de behandeling met een kalmerende crème ingesmeerd.
 

Is de behandeling pijnlijk?Harsen en waxen van benen bij Schoonheidssalon-Adiva-Skincare

De zachte en zeer voedende harsen of waxen, welke wij gebruiken hecht alleen aan de haartjes en niet aan je huid, hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk. Maar ook de techniek waarmee de harsstrip wordt verwijderd speelt een rol. Schoonheidssalon Adiva Skincare heeft jarenlange ervaring met deze behandeling.
 

Na de behandeling heeft u een zachte en gladde huid!

Het resultaat is een gladde en zachte huid. Dus geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes zoals bij het scheren veel voor komt.
 

Te behandelen gebieden.

De gebieden die wij in onze praktijk het meest harsen zijn:

  • bovenlip;
  • kin;
  • onderbenen;
  • bovenbenen;
  • bikinilijn;
  • oksels;
  • rug.

 
 


                                                    000      06-27011052 Adiva Skincare op Facebook

 
 
Naar overzicht van tarieven
 

Kijk hier voor leuke acties
 
Stuur een mailtjeachtergrond adiva aangepast